top of page

Acil Ambulans hizmeti, Sağlık Bakanlığı’nın 07.12.2006 tarih ve 26369 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 'Ambulanslar ve Acil sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği' şartlarını taşıyan, Acil Yardım Ambulanslarında hekim veya paramedik, diğer bir sağlık personeli ve sürücüden; Hasta Nakil Ambulanslarında ise en az bir sağlık personeli ve sürücüden oluşan bir ekipten müteşekkil araçlar ile sağlanır.
Ani gelişen hastalık veya yaralanma gibi acil durumlarda, ihtiyaç duyulan acil sağlık hizmeti ve ambulans desteği TÜRKSİSAmbulans Servisi tarafından sağlanmaktadır.
Acil ambulans taleplerinde, TÜRKSİS Ambulans Servisi’nin Alarm Merkezi arandığında, telefona cevap veren Alarm Merkezi yetkilisi öncelikle hastanın ad ve soyadını alarak, hastanın kayıtlarına ulaşır. Karşısında bulunan dijital harita üzerinde hasta adresine en yakın noktada bekleyen ambulansı belirler ve hastaya yönlendirir. Ambulanslarımız uydu üzerinden GPS sistemi ile izlenmektedir. Ambulans harekete geçtikten sonra hastanın klinik bilgilerini olay bölgesine yönlendirilmiş olan ambulans ekibine aktarır. TÜRKSİS Ambulans Servisi Alarm Merkezi yetkilisi, ambulans ve ekip hastaya ulaşana kadar, hasta veya yakınına yapması ve yapmaması gerekenler hakkında bilgi verir. Böylece, muhtemel yanlış müdahalelerin önüne geçilmiş olur.
Ambulans ekibi hastaya ulaştığı zaman ekip tarafından yapılan ilk muayene sonucunda hastanın yerinde tedavisi mümkünse yapılır. Hastanın ileri tetkik ve tedavisi için hastaneye transfer edilmesi gerekiyor ise, hastanın en uygun sağlık kuruluşuna nakli ve söz konusu kurumun sağlık personeline teslim edilmesi ile Acil Ambulans hizmeti tamamlanmış olur.
bottom of page